Доброволците на „Движение България на гражданите“ спукаха балона на любовта между ГЕРБ и монополите

Image

Доброволците на „Движение България на гражданите“ организираха днес артистичен пърформанс пред Министерски съвет под надслов „Да спукаме балона на ГЕРБ и монополите“. Те раздаваха на минувачите червени балони във формата на сърца с надпис „ГЕРБ+монополите=ВНЛ“ и топлийка, с която да ги пробиват.  Двама от доброволците носеха маски – на премиера Бойко Борисов и такава с надпис „Монопол“ – като през цялото време демонстрираха силна привързаност, прегръщайки се и разменяйки си куфарче.
„Това е театрална постановка по случай св. Валентин и любовта на ГЕРБ с монополите и олигарсите. Раздаваме балони на гражданите със специално приложение топлийка, за да може всеки, пукайки ги, символично да сложи край на фалшивия брак по сметка“, коментира Жени Делева от организаторите на пърформанса.
„Вече за никого не е тайна, че ГЕРБ обичат монополите. През цялото си управление, те подкрепяха и поощряваха монополите, създавайки благоприятна криминална среда за тяхното развитие и благоденствие“, заяви доброволката Валентина Миланова.
„Днес е празникът на влюбените, но има една любов, на която трябва да попречим на всяка цена – любовта между ГЕРБ и монополите. Тя заробва българския народ и прави живота му непосилен – от малкия и среден бизнес до потребителите. Тази любов задушава в своята желязна прегръдка икономиката на страната и възможностите ни за растеж и излизане от кризата“ , пък коментира Настимир Ананиев, който е и зам.координатор на движението за 24-ти МИР в София.
Това е поредната акция на доброволците на „Движение България на гражданите“, с която те чрез сатира алармират за проблемите в управлението на страната. От това, което се случва в момента с неясните и високи сметки за топлинна и електронергия до гласувания миналата година Закон за горите става ясно, че управляващите защитават монополните и олигархични интереси за сметка на гражданите. От „Движение България на гражданите“ неколкократно са посочвали, че именно борбата с монополите – както със законодателство, така и с работещи контролни институции, ще е приоритет в управленската им програма.
Доброволците обявиха, че ще правят още такива инициативи, защото е важно преди изборите да покажат, че хората виждат нередностите, които се случват в държавата.

Advertisements