Инициатива на „Движение България на гражданите“ – „Да развеем българското знаме!“

350px-Flag2009BG3-ти март е национален празник на България. На тази дата отбелязваме възкресението на българския народ, който близо 500 години е оцелявал без лична, духовна и политическа свобода. За това, с основание може да наречем този ден „ Ден на свободата“ – така бленувана, за която са загинали хиляди знайни и незнайни българи, които силно „любят, тачат и милеят“ .

Всенародната любов е записана в историята. Любов, изпълнена с вяра за едно свободно и светло бъдеще и написана с кръвта на нашите прадеди, готови на саможертва стремящи се към мечтата , към една „чиста и свята“ България.

И историята ще продължи да помни тази всенародна, истинска и вечна любов , с която трябва да се гордеем всички ние, която трябва да почитаме и да разказваме на нашите деца.

Нека да не я  забравяме, нека я почитаме, нека я тачим, нека се гордеем.  Да се гордеем, с нашите корени, с нашите герои, с българската история. Да се гордеем защото сме БЪЛГАРИ!

Покажи че си българин, бъди горд,  празнувай 3-ти март и развей българското знаме!

Защото сме синове и дъщери на „юнашко племе“, защото е 3-ти март е „ден на свободата“, ден на героите на един славен народ , ден на възкресението на България!

Advertisements