Първоаприлска социология – „Шега или лъжа“

По случай скандалните напоследък социологически проучвания, се проведе достоверна анкета в деня на 1 април. Поръчителят е неизвестен, но носи името „Движение България на гражданите“, а извършителите застанаха зад маската на нашумелите напоследък „Доброволци“, енергийното звено на политическата формация.

Активистите излязоха по улиците, за да разберат как работи социологията и свързана ли е тя с мистични гадания. Въоръжени с микрофон и камери, младежите питатаха минувачите какво за тях е първи април – Ден на шегата или Ден на лъжата. Всички, които възприемат 1 април като ден на лъжата споделиха за какво се чувстват излъгани от управлението през последните години. А на тези, които са се поболели от лъжите на властта, активистите на партията подариха специално изработен лек за бързо възстановяване на волята и обществената активност.

Така анкетираните се сдобиха с билки против главоболие – за да могат да издържат на лошите новини; Гел против контузии и мускулна умора – след дълго протестиране; Билкови капсули за добра памет – за да не забравят хората какво обещават управляващите; Тинктура за регулиране на кръвното – понеже обикновено не приемат граждани в болница за това. Мини социологическото проучване, базирано на представителна извадка, установи че „излъганите“ от управлението преобладават пред удовлетворените, но и че шегата е способна да върне оптимизма и у най – разочарованите.

Advertisements